G. Szász Ilona A Mindentvarró Tű című könyvét ajánlom szeretettel. A címmel kapcsolatban feltehetjük a kérdést, hogy valóban létezik olyan tű, ami mindent megvarr és megjavít?

Ebben a csodálatosan illusztrált történetben megkapjuk  a választ. A könyvet kézben tartva felnőttként is belefelejtkezhetünk egy múltszázadi, meseien bemutatott város és annak lakói életébe. Szegedi Katalin képei elbűvölik az olvasót, mielőtt a szavak megérintenék.

A történet tárgyai, elfeledett hagyományai - mint a milimárik, tejes kofák reggeli útjai - és szóhasználata visszarepítenek bennünket a  század elejei polgári miliőbe. Ahol Málika varró kisasszony hűen várja Cérnácska Szabócskát, aki elindult a világba szerencsét próbálni, hogy bebizonyítsa igazán méltó a kisasszony kezére. A próbatételek teljesítése és az akadályok legyőzése, amelyeket Cápafogú Konrád állított elé megmutatják hősünk rátermettségét, furfangosságát és bátorságát. 

A mesebefejezés klasszikus és együtt örülhetünk, hogy van mindentvarró tű. A részeket egésszé alakító, a töröttet megjavító eszköz.